Музикално-драматичният театър 'Константин Кисимов' Велико Търново възражда красива музикална традиция, значима за жителите на града и българската култура. Амбицията на театъра е камерните концерти, организирани под егидата му, да се превърнат в очаквано събитие не само от гражданите и гостите на старопрестолната българска столица, но и за музикалната общност по местата на неговите турнета.

Ръководството на МДТ “Константин Кисимов” и неговите артисти, и община Велико Търново вярват, че добрата градска традиция на концертите с камерна музика, макар и занемарена – по обясними причини, през последните 15-­‐20 години, не само не е забравена от публиката, но и ще бъде приета от нея като среща с любим приятел след дълга раздяла...

Първият концерт ще представи творчеството на Модест Мусоргски и на Сергей Рахманинов. Слушателите ще го чуят в изпълнение на пианистката Росица Тарапанова, на баритона Иво Йорданов –    гост-­солист на театъра, и на актьора Кирил Михов, на 8 август 2012 г. от 20.00 часа – в Изложбените зали “Рафаел Михайлов” във Велико Търново, а на 7 август от 20.00 часа – в читалище “Напредък” в град Елена.

Концертът включва песенния цикъл на Мусоргски “Песни и танци на смъртта” – по стихове на Арсени Голенишчев-­Кутузов, и избрани песни от Рахманинов – по стихове на Пушкин, Надсон, Чехов и други руски поети.Само регистрирани потребители могат да публикуват мнения. Моля влезте или се регистрирайте за минута.