На 10 септември от 11:00 часа Людмил Ангелов ще представи богатата програма на петото, юбилейно, издание на създадения от него фестивал Пиано Екстраваганца. Срещата с медии ще се състои в Dada Cultural Bar (ул. „Бенковски“ 10) в четвъртък. И тази година събитието се провежда под патронажа на ЮНЕСКО, а домакин за пети пореден път ще бъде Централният военен клуб.

Повечето концерти от фестивала са концентрирани между 25 септември и 5 октомври, но закриващата вечер ще бъде на 18 ноември, когато световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова и Людмил Ангелов ще зарадват публиката със специално подбран песенен репертоар в зала „България“.

В разнообразието от концерти по време на Пиано Екстраваганца 2015 две от вечерите ще бъдат посветени на 40-тата годишнина от смъртта на Дмитри Шостакович, а на 27 септември голямата зала на Военния клуб ще се превърне в територия на аржентинското танго, с изпълненията на Ина Кънчева (сопран), Марио Хосен (цигулка), Клаудиуш Баран от Полша (акордеон), Веселин Веселинов-Еко (контрабас), Ангел Дюлгеров (китара) и Людмил Ангелов (пиано).

През 2015 година на сцената на Пиано Екстраваганца ще бъде отбелязан още един знаков юбилей - дуото Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов ще отпразнува двайсет години от началото на партньорството между двамата бележити музиканти с голям концертна 5 октомври. За другите вълнуващи срещи по време на празника накласическата музика – Пиано Екстраваганца, ще научите на 10 септември от самия маестро Ангелов.Само регистрирани потребители могат да публикуват мнения. Моля влезте или се регистрирайте за минута.