Автор: Петя Цветанова

Стефка Оникян: „...искам да се получи весел концерт с харизмата и енергията на моите студенти...”

На 23 ноември от 19 часа Стефка Оникян и Биг Бенда към Българското национално радио ще празнуват 40-годишната си съвместна дейност на концерт в Студио 1 на БНР. В него ще вземат участие студенти от класа по пеене на доцент Оникян.

Част от песните, които певицата е записала през годините заедно с Бенда ще прозвучат в изпълнение и на нейните възпитаници. Желанието на певицата е да се получи „весел концерт” зареден допълнително от харизмата и енергията на младите певци.

Зрителите в залата ще наблюдават уникални документални кадри от концертите й през годините. Специален гост ще бъде бившият диригент на Биг Бенда - Янко Миладинов, а ще дирижира настоящият диригент Антони Дончев. Аранжиментите на песните са дело на Любомир Денев и Йонко Татаров, както и на двамата дългогодишни диригенти на Бенда - Вили Казасян и Янко Миладинов.

В концерта ще вземе участие и младата поп изпълнителка Криста, която заедно със своята сестра Елена Кокорска ще отправи специален музикален поздрав.

Стефка Оникян е родена в Пловдив. Завършва ВМПИ – Пловдив, 1981 г. Започва концертната си дейност още като ученичка в музикалното училище в Пловдив, когато е солистка на Биг Бенда при Профсъюзния дом на културата “Стефан Кираджиев” с диригент Стефан Пехливанов. Първите си стъпки като поп изпълнител прави в трио „Обектив” заедно с Маргарита Хранова и Маргарита Градева. Солистка е на Естрадата на Българската армия и вокален педагог на група “Магистрали”.

През 80-те, успоредно със самостоятелната си концертна и записна дейност, участва в дует “Оникс”. Сестрите Стефка и Виолета Оникян дебютират като дует на фестивала “Златният Орфей” през 1976 г. През 40 годишната си дейност като певица Стефка Оникян е била солистка на почти всички големи оркестри.

„Живот и здраве да покажем пътя на младите музиканти. Да отдадем нужното на музиката, която неувяхва с годините.” – си пожела Стефка Оникян.

Подробности за Стефка Оникян можете да намерите на официалния й сайт.Само регистрирани потребители могат да публикуват мнения. Моля влезте или се регистрирайте за минута.