Преди броени дни врати отвори нов столичен клуб в НДК (Вх. А3), наречен Студио 5.

Девизът на домакините е "Музиката има значение" като основната идея е да се провеждат концерти на високо изпълнителско ниво в различни жанрове на класическата и популярната музика.

Зад проекта стоят добре познатите вече организатори на "Сцена Академия" Хилда Казасян, Боби Йоцов и президента на "Стар рекърдс" Атанас Янкулов.

Атмосферата е клубна, затова изглежда малко необичайно за консервативните представи за класическа концертна зала.

Клубът е отворен от 10ч. сутринта до 2 през нощта. Обзавеждането (дело на домакините) е семпло, стилно и уютно и преразполага към комфортно прекарване на дълги часове в компания на приятели с питие и дори нещо за хапване, тъй като има кухня, където ливански готвач приготвя леки закуски и десерти.

Мястото гарантира широка гама от музикални преживявания от класика до поп, джаз, танго, боса нова, салса и др. Подвижни стъклени панели отделят пушачи от непушачи без това да пречи на звука.

За танцуващите има възможност за пренареждане на залата, което да освободи достатъчно място за развихряне.

В клуба вече се изяви наскоро създадената формация Тан Го Го (Веселин Веселинов Еко – контрабас, Алекс Линарес – вокал, Теодор Петков – пиано и още 20 годишният изпълнител на баян – Георги Величков), която изпълни произведения от класиците На тангото Астор Пиацола, Карлос Гардел, Анибал Троило, Ди Сарли, Пулиезе и много други.

Тепърва предстоят множество изяви на любимци на българската публика като Любо, Белослава и Живко Петров, Мишо Йосифов Секстет и много други.

Този четвъртък, от 19ч. на нетрадиционната сцена на Студио 5, ръкавица към класическите музиканти хвърля самият Боби Йоцов, който заедно с дългогодишната му партньорка пианистката Огняна Соколова и неговата ученичка Цветелина Найденова (кларинет), ще изпълни творби от Дебюси, Равел, Чайковски, Христо Йоцов и др.

Кларинетистът Боби Йоцов е един от най-обичаните български музиканти. Той е лауреат на редица национални и международни конкурси и е носител на Кристална лира 2005.

Като инструменталист на годината той изнася десетки солови рецитали в Европа, Америка, Япония, Нова Зеландия. Бил е солист на всички наши симфонични оркестри. Има записи реализирани за БНТ и БНР. Партнира на именити инструменталисти у нас и в чужбина.Само регистрирани потребители могат да публикуват мнения. Моля влезте или се регистрирайте за минута.