Между 7-9 август 2014г. в София ще се проведе първото издание на фестивала 180 ̊. В трите предстоящи събития ще чуем една изключително алтернативна смесица от различни видове камерна класическа музика - от барокова до съвременна - създавайки интересни тематични връзки между произведенията. Всички събития са с начален час 19:30 и вход по желание.

Първото събитие е на 7.08.2014 и ще се състои в църквата “Д-р Лонг” в София. В основата на това събитие стои импресионистичната сюита за пиано на 4 ръце „Майка ми гъската“ от Морис Равел. Различните части на произведението разказват историите на приказни герои, олицетворени от музикални звуци. Актьорът Камен Марин и светлинните декори на Николай Табаков ще допринесат за специалната атмосфера.

Второто събитие е на следващия ден, 8-ми август в Склада. В “Dance!” артистите от 180° ще ни преведат през различни епохи и жанрове с музика, вдъхновена от танц. Акцентът тук са две произведения, написани специално за 180° от композиторите Христо Йоцов и Самюъл Куотърмейн Смит. Ще станем и свидетели на танцови интерпретации на изявени артисти, записани и изпратени от различни краища на света, ексклузивно за 180°.

Един експеримент, който свързва акустичното с електронното изкуство представлява финалното събитие е на 9-ти август във Фабрика 126. Докато музикантите на 180° ни запознават с разнообразни и необикновени произведения, ще станем свидетели на късометражни арт-визии, създадени от международни артисти специално за събитието.

Танцьорката Сара Бицока ще представи нейна уникална танцова интерпретация, a в края на програмата ще се насладим на електро-акустичната импровизация на звуковия дизайнер Доминик Клайнкнехт и фаготиста Александър Хаджиев. Нетрадиционните локации, близкия контакт между публика и изпълнители и изключително цветната музикална програма ще преобърнат представите ви за класическата музика на 180 градуса.

Подробна информация за 180 ̊ ще намерите на сайта на фестивала и на Classical-Bg.

Фестивалът 180 ̊ се осъществява благодарение на щедрата подкрепа на д-р Рачо Рибаров, почетен консул на Република Литва в България.Само регистрирани потребители могат да публикуват мнения. Моля влезте или се регистрирайте за минута.