Новини за класическа музика


„Титаник Бенд 100” закрива сезона в Морската градина със своя уникален спектакъл (вж. във фейсбук). Музикалното преживяване на 5 септември в комплекс „Хоризонт” е в отговор на големия интерес на публиката след премиерата през пролетта в Кукления театър.

Десетима елитни музиканти ще съживят музиката, свирена от оркестъра на „Титаник”, и аромата на времената преди 100 години. Техният проект се основава на невероятния факт, че преди своето трагично историческо плаване оркестърът на легендарния кораб е имал два последни концерта на сушата – във Варна и в София!

Прочети повече...Пролетния бал на Виенският държавен оперен театърТрадиционният оперен бал, който се провежда във Виенският държавен оперен театър от 1877 година и се смята за главното събитие на балния сезон в Австрия, ще се състои в четвъртък във Виена.

Тази година той преминава под знака на великия австрийски композитор Франц Йозеф Хайдн, от чиято смърт се навършват 200 години.

Световната финансова криза „обезкуражи” много бизнесмени и политици от участие в мероприятието, но въпреки това всички билети са отдавна разпродадени.

Прочети повече...От Лозана пристигат концертмайсторът - Франсоа Сошар и водачът на виоловата група - Ели Каранфилова, за да изпълнят Симфония концертанте от Моцарт. Ели е била концертмайстор на Нов Симфоничен Оркестър в периода 1997 - 1999 г. и след прослушване от виолончелиста Станимир Тодоров, тогава асистент на прочутия Йехуди Менухин, е приета в академия "Менухин"! Малко по-късно Ели сменя цигулката с виола и сега е един от лидерите на прочутия камерен състав от Лозана.

Прочети повече...


Страница 1 от 1