Новини за класическа музика


Поради технически причини от Classical-Bg забавихме няколко срещи със звезди на класическата музика, които организирахме специално за Вас през изминалите няколко месеца.

Между тях са срещи с организаторът на фестивала Пиано Екстраваганца, Людмил Ангелов, някои от неговите участници; с цигуларя и диригент Симос Папанас, както и с музикантът и критик, носител на две награди Кристална лира на СБМТД за 2011г. и сътрудник на Classical-Bg, Ростислав Йовчев.

Прочети повече...От април 2009г. Classical-Bg има удоволствието да работи с Доц. Ростислав Йовчев, който пише за Вас, българските читатели, материали за актуални на сцената музиканти, както и за много радетели на българската музикална култура. Той е един от много малкото доброволци, които приеха да сътрудничат на Classical-Bg напълно безвъзмездно и е най-активният от тях.

Тази година той празнува 50 годишнина и като че ли за щастлива равносметка, той получи напълно заслужено не една, а две награди "Кристална лира" от СБМТД в категория "Инструменталисти"  и в категория "Музикална критика", което за нас е особена гордост.

Прочети повече...В началото на месец април Националната Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров” получи ценен дар за своята библиотека. Това са голям брой книги от личната библиотека на проф. д-р Любомир Динолов - дългогодишен преподавател в Академията, починал през есента на 2008г, съобщи пред Classical-Bg Ростислав Йовчев, преподавател по пиано в НМА.

Прочети повече...


Страница 1 от 1