Новини за класическа музика


Анна Томова-Синтова получава наградата за изключителен принос към българската култура в националното допитване „Музикант на годината“.

Силен отзвук в анкетата сред слушателите на предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ имаха юбилейният концерт на българската оперна прима на 11 ноември в родния й град Стара Загора, и галаконцертът на 16 декември в Софийската опера, с който завърши майсторският й клас.

Прочети повече...Анна Томова-Синтова в БългарияОперната прима Анна Томова-Синтова ще бъде в София от 8 до 12 май по покана на директора на Софийската опера проф. Пламен Карталов. Поводът е премиерата на операта „Саломе” от Рихард Щраус, която ще се състои на 19 юни.

В рамките на 5 дни оперната прима ще направи кратък майсторски клас и ще работи интензивно с изпълнителите на главните роли. Анна Томова-Синтова е призната за една от най-добрите изпълнителки на ролята на Саломе в света.

„Саломе” за първи път се поставя на българска сцена. Диригент е Емил Табаков, режисьор - Ребека Шайнер. Художник на декора – Мариане Мансо, а на костюмите - Мариела Гемишева.

Прочети повече...


Страница 1 от 1