Новини за класическа музика


Завърши състезателната част на юбилейния ХХV Международен балетен конкурс – Варна. В присъствието на международното жури, представители на медиите и много състезатели на пресконференция във Фестивалния и конгресен център, председателят на международното жури проф. Петър Луканов обяви лауреатите и носителите на награди.

"Голямата награда на град Варна” - златен медал и диплом не се присъжда. Не се присъжда и първа награда и златен медал при жените. Втора награда - сребърен медал, диплом и звание лауреат получават Мики Вакута, Япония и Чае Еун Янг, Корея. Трета награда - бронзов медал, диплом и звание лауреат отива при Кристина Чочанова, България и Айгерим Бекетаева, Казахстан.

Прочети повече...Маша Илиева ще празнува бенефис с ролята на феята Силфида от едноименния балет на Льовенскьолд на 29 април. Точно в Деня на балета любимката на публиката ще танцува в Софийската опера.

"Това е мое завръщане на сцената, но и сбогуване", каза вчера пред журналисти примата, която напоследък бе далеч от сцената. Болката на Мария е за пропуканата традиция между млади и утвърдени артисти, за неадекватния закон и неизяснения статут и пенсиониране на танцьорите.

Прочети повече...


Страница 1 от 1