Новини за класическа музика


Завърши състезателната част на юбилейния ХХV Международен балетен конкурс – Варна. В присъствието на международното жури, представители на медиите и много състезатели на пресконференция във Фестивалния и конгресен център, председателят на международното жури проф. Петър Луканов обяви лауреатите и носителите на награди.

"Голямата награда на град Варна” - златен медал и диплом не се присъжда. Не се присъжда и първа награда и златен медал при жените. Втора награда - сребърен медал, диплом и звание лауреат получават Мики Вакута, Япония и Чае Еун Янг, Корея. Трета награда - бронзов медал, диплом и звание лауреат отива при Кристина Чочанова, България и Айгерим Бекетаева, Казахстан.

Прочети повече...Красимира КолдамоваПримабалерината Красимира Колдамова стана академик. Тя получи титлата си във вечерта на юбилейния концерт в Операта по случай своята 70-та годишнина.

Когато се появи на сцената в края на празничния спектакъл, примата засия от щастие. Прочутата танцьорка бе приятно изненадана от решението на Българската академия на науките и изкуствата, и трогната от вниманието на публиката и институциите.

Прочети повече...


Страница 1 от 1