Новини за класическа музика


„Титаник Бенд 100” закрива сезона в Морската градина със своя уникален спектакъл (вж. във фейсбук). Музикалното преживяване на 5 септември в комплекс „Хоризонт” е в отговор на големия интерес на публиката след премиерата през пролетта в Кукления театър.

Десетима елитни музиканти ще съживят музиката, свирена от оркестъра на „Титаник”, и аромата на времената преди 100 години. Техният проект се основава на невероятния факт, че преди своето трагично историческо плаване оркестърът на легендарния кораб е имал два последни концерта на сушата – във Варна и в София!

Прочети повече...Преслав Ганев свири БрухЗа четвърти пореден сезон цигуларят Преслав Ганев е асоцииран концертмайстор на Нов симфоничен оркестър.

Под палката на Маестро Петко Димитров, днес младият талант ще се изяви в зала "България" като солист на оркестъра с един от най-популярните концерти в цигулковата литература - концерт No.1 от Макс Брух.

Преслав Ганев е роден през 1986 година в семейство на оперни певци. През 2005 година завършва Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в гр. Русе, в класа по цигулка на Анелия Попова. През 2008г. се дипломира в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", гр. София в класовете на Проф. Гинка Гичкова и Проф. Дора Иванова. Носител е на множество награди от национални и международни конкурси.

Прочети повече...Сан ПетербургПетербургската филхармония откри на 15 февруари специален проект "Лавка древностей".

Основна особеност на програмата е новия формат на концертите – те ще преминават като дискусия между музикантите и аудиторията. Вместо традиционните бисове, Малката зала на филхармонията предлага на публиката възможност за свободни разговори в неформална обстановка.

Прочети повече...


Страница 1 от 1