Новини за класическа музика


Днес 1 юни 2012г. от 19ч., по случай Международния ден на детето в зала «България» ще се проведе един изключителен музикално-сценичен спектакъл, красив и стойностен подарък за децата и техните родители от всички възрасти!

Софийска Филхармония и Quarto Quartet представят две от най-обичаните от публиката от целия свят класически произведения – «Годишните времена» на Вивалди и «Карнавал на животните» на Сен-Санс.

Концерт-спектакълът ще включва освен виртуозни интерпретации на класическите творби от камерна формация Quarto Quartet и солисти на Софийска филхармония, така и фееричен спектакъл с маски на малките балерини от VAYA Dance Studio, открили тазгодишния Виенски бал в София.

Прочети повече...Албена Данаилова, концертмайстор на Виенска операКонцертмайсторът на известната Виенска опера, Албена Данаилова, гостува на Софийска Филхармония през февруари. Под палката на австриецът Урош Лайовиц, българската публика ще има изключителната възможност да се наслади на концерт за цигулка и оркестър No.3 от Сен-Санс в нейно изпълнение.

От септември 2008г., нашумялата цигуларка е първата жена, приета в 140 годишната история на оркестъра на Виенската опера. Оркестърът е известен с уникалните си музикални изпълнения, но и с това, че се състои предимно от мъже. Решението да бъде наета жена концертмайстор, предизвика малка сензация в света на класическата музика. Това мигновено разпространи съмнението, че е избрана само заради това.

Прочети повече...


Страница 1 от 1