Новини за класическа музика


Анна Томова-Синтова в БългарияОперната прима Анна Томова-Синтова ще бъде в София от 8 до 12 май по покана на директора на Софийската опера проф. Пламен Карталов. Поводът е премиерата на операта „Саломе” от Рихард Щраус, която ще се състои на 19 юни.

В рамките на 5 дни оперната прима ще направи кратък майсторски клас и ще работи интензивно с изпълнителите на главните роли. Анна Томова-Синтова е призната за една от най-добрите изпълнителки на ролята на Саломе в света.

„Саломе” за първи път се поставя на българска сцена. Диригент е Емил Табаков, режисьор - Ребека Шайнер. Художник на декора – Мариане Мансо, а на костюмите - Мариела Гемишева.

Прочети повече...Маша Илиева ще празнува бенефис с ролята на феята Силфида от едноименния балет на Льовенскьолд на 29 април. Точно в Деня на балета любимката на публиката ще танцува в Софийската опера.

"Това е мое завръщане на сцената, но и сбогуване", каза вчера пред журналисти примата, която напоследък бе далеч от сцената. Болката на Мария е за пропуканата традиция между млади и утвърдени артисти, за неадекватния закон и неизяснения статут и пенсиониране на танцьорите.

Прочети повече...


Страница 1 от 1