Новини за класическа музика


С "A tribute to Michael Jackson" започва новото, шесто издание на клавирния фестивал "Пиано Екстраваганца" в изпълнение на Петер Бенс. Унгарският пианист днес представи собствени творби и транскрипции по музика на Майкъл Джексън и Джъстин Тимбърлейк.

Фестивалът се провежда от 23 септември до 23 ноември 2016г. в залата на Военния Клуб в София, като в рамките му очакваме да чуем общо 7 рецитала, 2 камерни концерта, един джазов концерт, образователен пърформанс за деца и възрастни, както и премиера на документален филм.

Прочети повече...Министерството на културата на Република Полша откликна на предложението на Полския Институт в София да бъде награден известният у нас и чужбина български пианист Людмил Ангелов с медал "Заслуги за полската култура Gloria Artis" за изключителния му принос в отбелязването на Годината на Шопен 2010 в България.

Официалната церемония за връчването на медала Gloria Artis ще се проведе в сградата на посолството на Полша в София, на националния празник на Полша, 9 ноември, от 12ч.

Прочети повече...


Страница 1 от 1