Новини за класическа музика


Пласидо ДомингоПласидо Доминго се присъедини към група певци от световна класа на сцената на Метрополитън опера за гала концерт по случай 125 годишнината на институцията.

Четири часовото изпълнение отбеляза и 40 години творчески труд на Доминго с компанията.

Вечерта също послужи за промотиране на идния сезон пред пълната със знаменитости публика.

Натали Десе направи предварителен преглед на ролята си в „Травиата”, докато Доминго пя откъси от предстоящото представление на "Симон Боканегра".

68 годишният певец ще направи своя дебют в главната роля на операта през януари 2010г. Доминго е изпял 45 роли досега и е дирижирал 9 опери в Метрополитън, но Боканегра е необичайна партия за тенора, тъй като е написана за баритон.

Прочети повече...Пласидо Доминго и Папа Йоан-Павел IIВатикана – Световно известният тенор Пласидо Доминго е планирал да покаже следващата седмица в Рим нов албум, вдъхновен от поемите, съчинени от покойния Папа Йоан II, съобщиха от Ватикана в петък.

Албумът, Amore Infinito (Безгранична любов), включва 12 песни, включително дуети на Доминго с aмериканската госпъл певица Ванеса Уилямс и със сина си Пласидо Доминго младши, според подробностите, които публикува италианският онлайн магазин ibs.it.

Испано-мексиканецът Доминго, също известен като един от тачените Трима Тенори – заедно с Хосе Карерас и покойният Лучано Павароти – ще престави записът на ватиканска информационна конференция на 28 ноември.

Прочети повече...


Страница 1 от 1