Новини за класическа музика


Прочутият виолист Юри Башмет ще отпразнува своя 60-годишен юбилей в България. Един от най-великите живи музиканти в света отправи лична покана за честването към маестро Емил Табаков и ръководения от него Симфоничен оркестър на Българското национално радио. На 8 март в Зала 1 на НДК в 19 ч. на сцената заедно с Башмет и радиосимфониците ще излязат Мария Федотова (флейта), Виктория Корольовa (флейта) и Смесеният хор на БНР с диригент Драгомир Йосифов.

Прочети повече...Екипът на Classical-Bg поздравява своите читатели и съмишленици с настъпването на новата 2013 година!

Желаем Ви крепко здраве и много настроение с любимата класическа музика и звездите, които ще срещнете на българската сцена през цялата година, а на музикалните институции и изпълнителите пожелаваме успех, творческо вдъхновение и повече подкрепа!

За празничното Ви настроение ще се погрижат Симфоничния оркестър на БНР и Маестро Емил Табаков. Не пропускайте днес тяхното изпълнение в традиционния Новогодишен концерт в зала 1 на НДК от 18.30ч., когато ще чуете "Пътешествие по Дунава" с музика от Франц Лехар, Франц Шуберт, Йоханес Брамс, Бела Барток, Панчо Владигеров и др.

Прочети повече...Тази вечер от 19.00ч. в НДК започва новия сезон 2011-2012 на Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Маестро Емил Табаков неслучайно ще открие годината с "Рапсодия" от Веселин Стоянов в памет на титла от голям европейски мащаб - диригентът Васил Стефанов - почти основателя на оркестъра, 20 години от чиято смърт се отбелязва тази година. Произведението е представено от него за първи път на българската публика през 1956 г.

Прочети повече...Поради внезапно обявения ремонт на зала „България” абонаментната кампания на Симфоничния оркестър на БНР с главен диригент Емил Табаков, ще започне от 12 септември 2011 г.

В интервю за предаването "Алегро Виваче" по Българското национално радио маестрото изрази съмнение, че обявената дата за завършване на освежителния ремонт на залата, 29 октомври 2011г., ще бъде спазена.

Прочети повече...


Страница 1 от 1