Новини за класическа музика


Преди броени дни врати отвори нов столичен клуб в НДК (Вх. А3), наречен Студио 5.

Девизът на домакините е "Музиката има значение" като основната идея е да се провеждат концерти на високо изпълнителско ниво в различни жанрове на класическата и популярната музика.

Зад проекта стоят добре познатите вече организатори на "Сцена Академия" Хилда Казасян, Боби Йоцов и президента на "Стар рекърдс" Атанас Янкулов.

Прочети повече...Наградите Грами излъчват изненадващ победителНа церемонията по връчването на наградите Грами в Лос Анжелис доста изненадващи победители бяха избрани в категориите „Най-добър класически албум” и  „Най-добър оперен запис”. Не беше аудио запис, а вместо това DVD на издателите Euro Arts на „Възход и падение на град Махагон”, композирано от Вейл, с участието на Антъни Дийн Грифи, Пати ЛюПон и Одра МакДоналд, и дирижирано от Джеймс Колон с оперния оркестър и хор на Лос Анжелис.

Успехът на Euro Arts сочи към по-голяма тенденция която се забелязва в класическите категории през последните години: независими класически лейбъли имат много повече успех в тези най-престижни американски награди, отколкото малка шепа „главни” лейбъли, които преди са доминирали.

Прочети повече...


Страница 1 от 1