Новини за класическа музика


Фестивал Мартенски музикални дни Русе49-ото издание на международния фестивал "Мартенски музикални дни" в Русе започва на 14 и продължава до 29 март. В програмата са предвидени 26 концерта на именити артисти и състави от 14 страни от Европа и света, съобщи фестивалната директорка Ива Чавдарова пред БТА. Благодарение на своите традиции русенското музикално събитие е член на Европейската асоциация на фестивалите.

През 2009-а, обявена от Европейския съюз за Година на творчеството и иновациите, програмата представя на фестивалната аудитория творби и творци от Великобритания, Германия, Франция, Австрия, Русия, Литва, Латвия, Естония, Армения, Италия, Япония, Китай, Израел, Полша и България.

Прочети повече...Карнеги ХолС голям концерт в Карнеги хол в Ню Йорк приключи турнето "Bulgarian Virtuosi Artists", посветено на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България. Световното турне на триото Деница Лафчиева (кларинет), Калин Иванов (чело) и Мария Принц (пиано) се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на България, "Bulgarian Virtuosi Artists", Генералното консулство на България в Ню Йорк и е под патронажа на Лъчезар Матев, посланик на България във Великобритания.

Прочети повече...


Страница 1 от 1