Новини за класическа музика


Наградите Грами излъчват изненадващ победителНа церемонията по връчването на наградите Грами в Лос Анжелис доста изненадващи победители бяха избрани в категориите „Най-добър класически албум” и  „Най-добър оперен запис”. Не беше аудио запис, а вместо това DVD на издателите Euro Arts на „Възход и падение на град Махагон”, композирано от Вейл, с участието на Антъни Дийн Грифи, Пати ЛюПон и Одра МакДоналд, и дирижирано от Джеймс Колон с оперния оркестър и хор на Лос Анжелис.

Успехът на Euro Arts сочи към по-голяма тенденция която се забелязва в класическите категории през последните години: независими класически лейбъли имат много повече успех в тези най-престижни американски награди, отколкото малка шепа „главни” лейбъли, които преди са доминирали.

Прочети повече...Награда ГрамиЗа трета поредна година Кралският Шотландски Национален Оркестър (RSNO) е номиниран за награда "Грами" в категорията „Най-добро оркестрово изпълнение”.

Номинацията е за записа на RSNO на 6 симфония, „Морето” и „Въведение и танц” от Саломе на руския композитор Александър Глазунов, дирижирани от Хосе Серебриер и записано с лейбъла Warner Classics and Jazz.

За RSNO тази номинация продъжава тенденцията за успех, тъй като за последните седем години оркестърът получава осем номинации за "Грами", четири от които в три различни категории.

Прочети повече...


Страница 1 от 1