Помогнете ми в моя избор
Публикувано: 30 Май 2009 09:39 AM   [ Игнорирай ]
Newbie
Rank
Общо съобщения:  1
Регистриран  2009-02-03

Здравейте всички. Аз съм на 17 години и сериозно реших да слушам класическа музика преди 2 години. От тогава това е основният стил който слушам. Предимно слушам музика на Бетховен, но вече искам да се запозная и с други композитори.
Надявам се молбата ми да не прозвучи глупаво но ще може ли да ми посочите композиции които със своята нежност и красота  възвисяват душата и наяистина успяват да проникнат и да се докоснат дълбоко в нея.
  Благодаря.

Профил

Публикувано: 30 Май 2009 10:58 AM   [ Игнорирай ]   [ # 1 ]
Администратор
Rank
Общо съобщения:  17
Регистриран  2008-03-01

Здравейте,

Поздравявам Ви за желанието да се потопите в света на класическата музика. Тъй като класическата музика предлага обширен емоционален диапазон изразен по много различни начини в отделните епохи на съществуването си, на следния линк можете да разгледате списък с основни произведения, които един любител на музиката би искал да чуе

http://www.classical-bg.com/articles/comments/basic_suggested_library/

Желая Ви приятни мигове с тях!

Профил

Публикувано: 30 Май 2009 03:27 PM   [ Игнорирай ]   [ # 2 ]
Администратор
Rank
Общо съобщения:  3
Регистриран  2008-10-08
Time traveller - 30 Май 2009 09:39 AM

Здравейте всички. Аз съм на 17 години и сериозно реших да слушам класическа музика преди 2 години. От тогава това е основният стил който слушам. Предимно слушам музика на Бетховен, но вече искам да се запозная и с други композитори.
Надявам се молбата ми да не прозвучи глупаво но ще може ли да ми посочите композиции които със своята нежност и красота  възвисяват душата и наяистина успяват да проникнат и да се докоснат дълбоко в нея.
  Благодаря.

Здравей Time traveller и добре дошъл на форума на Classical-Bg.

Би ли споделил кои точно прозиведения на Бетовен харесваш да за ме ориентираш поне малко? Моя съвет е да започнеш с по-известните композитори докато откриеш тези които наистина са ти на сърцето.

Профил

Публикувано: 01 Юни 2009 02:10 PM   [ Игнорирай ]   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Общо съобщения:  9
Регистриран  2009-02-10

Здравей! Защо не опиташ с Чайковски, Брамс, Бах, Шопен, Вагнер, Барток, Хендел, Моцарт, Шостакович... Изреждам ги в безредие, но според мен всички те са писали красива и възвишена музика. Който и от тях да послушаш, все ще откриеш хубави неща. От български композитори има също прекрасни неща, например от мен една идея за Любомер Пипков, Петко Стайнов, Иван Спасов...Има прекрасни хорови творби от наши композитори. Най-добре да слушаш разнообразни стилове (вътре в сериозната музика), за да откриеш своите истински любими композитори и творби.
За творби от кой по-точно автор? Иначе рискувам да ти препоръчвам все моите любими  smile

Профил