Moderna класическа музика в СофияВторото издание на Дни за нова музика “Звук и връзка 2008” ще се проведе през периода 15-22 октомври 2008 г. в  София, в залата на Съюза на българските композитори и в Камерна зала "България". В програмата на дните ще бъде представена музика от съвременни автори от България и чужбина, чиито интереси са насочени в областта на съвременната музика, нейните връзки и взаимодействия с другите изкуства, с информационните технологии  и медии.


В рамките на дните са включени концерти с камерна и мултимедийна музика, дебати -  кръгла маса по проблеми на съвременната музика, организирана съвместно със секция „Музиколози” на СБК Програмата на дните включва творби от български и чуждестранни автори. Фокус на дните са творби от български автори, които през 2008 г. имат свои годишнини, 60- годишен за Юлия Ценова, Стефан Драгостинов, Симо Лазаров и Владимир Панчев и 75-годишен за Димитър Христов. Автори, известни както в България, така и в чужбина, които със своето творчество и идеи, формират основни линии в развитието на съвременната ни музика.
В концертите участват известни български и чуждестранни изпълнители като: Анатоли Кръстев – виолончело, Милена Моллова в клавирно дуо с швейцарската композиторка и пианистка Ерика Радермахер, италианският флейтист Андреа Чекомори в съвместен концерт с пианистката Елица Харбова, Албена Найденова - сопран, Владимир Панчев - пиано, Стела Димитрова-Майсторова - пиано, Димо Димов - пиано, Красимир Тасков – пиано, Евелина Арабаджиева – цигулка, Ани Атанасова – виолончело, Георгита Бояджиева – виолончело, Росен Идеалов – кларинет, Биляна Вучкова – цигулка и др.

Източник: Звук и ВръзкаКатегории Новини Съвременна музика Камерни концерти  •  Няма мнения  •  0 Trackback(s)
Само регистрирани потребители могат да публикуват мнения. Моля влезте или се регистрирайте за минута.