Блог за класическа музика


Джон Уилямс, Превъплащението на АнакинОще една тема от новите епизоди на Междузвездни Войни - превръщането на Анакин Скайуокър в крачещата машина на злото - Дарт Вейдър.

Прочети повече...Анакин СкайуокърПречупването на младия джедай Анакин Скайуокър към необратимия път на тъмната страна трябва да се чуе за да се усети. Вижте видео с темата за предателството на Анакин. Това е темата която свързва стартите с новите епизоди на Star Wars. Една приказка за това как идеалите и любовта могат да ни погубят.

Джон Уилямс. Междузвездни войни епизод 3. Предателството на Анакин.

Прочети повече...Джон Уилямс - Анакин СкайокърТемата на Анакин Скайуокър е изключително интересна защото тя свързва двете части на Star Wars - старите епизоди IV, V и VI с новите I, II и III. Джон Уилямс е имал много трудната задача да оправдае високите очаквания на феновете на филма с написването музиката към новите серии.

Метаморфозата Анакин - Дарт Вейдър е вплетена в тази тема.

Чуйте темата на Анакин от Епизод I, обърнете специално внимание на завършека й.

 

Прочети повече...Джон Уилямс, тема на любовта, Анакин и ПадмеМузиката на Джон Уилямс ще остане емблематична за цяло едно поколение. И въпреки че първите три епизода на Междузвездни войни се смятат за истинска и ненадмината класика това не попречи на великия композитор да напише равностойна и същевременно различна музика за продължението на филма.

Вижте едно видео за темата на любовта от новите епизоди на Междузвездни войни.

Прочети повече...Самюел Барбър, Samuel Barber"Адажио за струнен оркестър" на американският композитор Самюел Барбър е произведение за струнен оркестър аранжирано от първият му струнен квартет. Обявено е за най-тъжното класическо произведение от анкета на предаването на BBC "Today" през 2004 година. Изпълнявано е на погребенията на Рузвелт, принц Рение и президента Кенеди както и на церемонията в памет на жертвите от 11 Септември 2001г. Личният ми спомен го свързва с незабравимата сцена от филма "Взвод" (Platoon, 1986) на Оливър Стоун.

Съществуват множество преработки на адажиото включително и модерната версия на Тиесто.

Прочети повече...


Страница 1 от 1