Блог за класическа музика


Джон УилямсЗаписаното изпълнение на церемонията по встъпване в длъжност на Обама е проблем на живото предаване

Милиони наблюдатели чуха по-скоро запис на нежните тонове, изсвирени от знаменития квартет музиканти на церемонията по встъпване в длъжност на Барак Обама, отколкото нотите, които групата наистина исвири за президента.

Когато Йо-Йо Ма, известният виолончелист, получи телефонно позвъняване от Барак Обама, за да го покани да свири на церемонията, той не си е мислил съвсем за космически отоплителни уреди.

„Той отправи поканата си към мен и Ицхак Пърлман” сподели Ма. Пърлман е цигуларят – звезда, който свири с Ма, пианистката Габриела Монтеро и кларинетистът Антъни МакГил на церемонията във вторник.

Прочети повече...Джон Уилямс, Превъплащението на АнакинОще една тема от новите епизоди на Междузвездни Войни - превръщането на Анакин Скайуокър в крачещата машина на злото - Дарт Вейдър.

Прочети повече...Анакин СкайуокърПречупването на младия джедай Анакин Скайуокър към необратимия път на тъмната страна трябва да се чуе за да се усети. Вижте видео с темата за предателството на Анакин. Това е темата която свързва стартите с новите епизоди на Star Wars. Една приказка за това как идеалите и любовта могат да ни погубят.

Джон Уилямс. Междузвездни войни епизод 3. Предателството на Анакин.

Прочети повече...Джон Уилямс - Анакин СкайокърТемата на Анакин Скайуокър е изключително интересна защото тя свързва двете части на Star Wars - старите епизоди IV, V и VI с новите I, II и III. Джон Уилямс е имал много трудната задача да оправдае високите очаквания на феновете на филма с написването музиката към новите серии.

Метаморфозата Анакин - Дарт Вейдър е вплетена в тази тема.

Чуйте темата на Анакин от Епизод I, обърнете специално внимание на завършека й.

 

Прочети повече...Джон Уилямс, тема на любовта, Анакин и ПадмеМузиката на Джон Уилямс ще остане емблематична за цяло едно поколение. И въпреки че първите три епизода на Междузвездни войни се смятат за истинска и ненадмината класика това не попречи на великия композитор да напише равностойна и същевременно различна музика за продължението на филма.

Вижте едно видео за темата на любовта от новите епизоди на Междузвездни войни.

Прочети повече...Джон Уилямс и Барак ОбамаУилямс ще композира новото произведение за церемонията по встъпване в длъжност на президента Барак Обама.

Джон Уилямс, чиято музика се чу на партито за победата на изборите в нощта в чикагският Джайънт Парк, ще композира ново произведение, което ще бъде изпълнено за новопостъпващият президент, по време на церемонията по встъпване в длъжност на 20 януари 2009г.
   
Квартет с участието на цигуларя Ицхак Пърлман, челиста Йо-Йо Ма, пианистката Габриела Монтеро и кларинетистът Антъни МакГил ще изпълнят новата творба от Джон Уилямс точно преди новоизбраният президент да положи клетва.

Прочети повече...


Страница 1 от 1