Българският сайт за класическа музика

Нашата мисия

От древни времена музиката е от съществено значение в ежедневието на човека, но до колко познаваме развитието и еволюцията и от първите случайно произведени звуци до великолепието на комплексната класическа музика?

Зародена в средновковните Християнски литургии на Западна Европа, класическата музика се разраства във времето по форма и функция и напуска континента, създавайки трайни културни следи и стабилни традиции в повечето развити общества. Характерна изконно за висшето общество, класическата музика постепенно се популяризира и сред работническата класа, достигаща в нашето съвремие до обикновения човек благодарение на техническият напредък – чрез радиото, телевизията и киното.

Много материали са написани за професионалистите и ценителите на префинен и трудно разбираем език, който често е в състояние да откаже начинаещият, ученикът или този, който винаги е желаел да навлезе в света на класическата музика, ужасявайки го от възприетата елитарност и старите традиции.

Нашият музикален проект има за цел да проследи целия исторически процес, да запознае публиката с компонентите на музиката и неините изпълнители, да причини дискусии и създаде адекватни критерии, така че да приближи хората до вълнуващия свят на музиката.

Българската музикална култура също има своя принос в световен мащаб и ние Българите бихме могли да подкрепим нашите културни посланици, като научим повече за тях.

Създавайки общество от компетентни ценители, които да могат по-пълно да се насладят на световното наследство и по-лесно да обменят идеи, ние бихме могли да подобрим качеството на целия процес от създаване до крайния продукт в концертната зала.

Надяваме се, че този сайт ще бъде достоен пътеводител, както на просветените, така и на тези, които тепърва тръгват на своето музикално пътешествие!

Успех!

За сайта

Сайта е все още в процес на разработка. Ще отнеме известно време преди да подредим и класифицираме всичката информация която бихме искали да ви предоставим. Междувременно можете да посетите нашите дискусионни форуми. Моля да ни извините за причиненото неудобство!

Регистрация

Не забравяйте да се регистрирате ако желаете да публикувате мнения в блоговете или форума. Регистрацията ще отнеме само минута и е безплатна!

Искате да пишете за нас?

Ако имате желание да пишете на тема класическа музика и да станете част от нас, моля изпратете ни съобщение чрез контактната ни форма. Ще се постараем да отговорим на всички в интервал от максимум 24 часа.